Kempenroute LF51 - Mol
Foto

Inleiding
Op de Kempenroute laat de Kempen zich in al haar facetten bewonderen. De route vertrekt aan het station van het Noord-Brabantse Eindhoven. Door het bosrijke landschap fiets je via Waalre, Valkenswaard en Bergeyk naar Postel aan de Nederlands-Belgische grens.

Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten kom je in Dessel. Je verlaat het kanaal om door het typische Kempense landschap via Kasterlee naar Herentals te fietsen. Langs de Gedempte vaart fiets je door Grobbendonk naar het Albertkanaal. Dit kanaal brengt je via Vierseldijk, Massenhoven, Oelegem, Wijnegem tot in Merksem, deelgemeente van Antwerpen.

Door het havengebied en de hangars langs de Schelde bereik je Het Steen eindpunt van de route. De Kempenroute is het resultaat van het grensoverschrijdend samenwerkingsproject "Grenzeloos Fietsen" met partners uit Nederland en Vlaanderen. Voor de praktische uitwerking van de route - ontwikkeling van het traject en samenstelling van de gids - werd beroep gedaan op vrijwilligers van GR. De route is bewegwijzerd met Geelblauwe LF-tekens en bordjes van Toerisme Vlaanderen.
Afstand
110 km
Startplaats
Postel
Meer info

Download GPX

Routekaart