Denderende Stedentocht - Ninove
Foto

Inleiding
De Groene Koepelroute (47 km) is niet meer. De naam verwees naar de groene koepel op de toren van de abdijkerk, een toren die je van heinde en verre ziet.
De Groene Koepelroute, gerealiseerd in 1998, was aan vervanging toe. De bijhorende kaart is uitgeput en wordt niet meer herdrukt door Toerisme Oost-Vlaanderen. In de zomer van 2010 werd de Groene Koepelroute vervangen door de "Denderende Stedentocht".

De Denderende Stedentocht, een thematocht op het fietsnetwerk Scheldeland en Vlaamse Ardennen, voert je langs 4 steden vol folklore, historische feesten en rijke (culinaire) tradities: Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen. Ontdek het goede leven, want feest vieren, lekker genieten en plezier maken kunnen ze hier als geen ander!

Tocht 1 (45 km - vlak) brengt je vanuit de fiere Ros Beiaardstad Dendermonde naar het chocoladedorp Wieze en de hopvelden van de Faluintjesstreek, waar men nog elke zomer uitbundig de oogst viert.

Tocht 2 (39 km - vlak) start in de bruisende carnavalstad Aalst en leidt je naar Denderleeuw en Ninove, de 'oudste', stoutste en wijste van alle steden.

Langs tocht 3 (42 km - vlak tot licht glooiend) proef je van de couleur locale in de buurt van Ninove.

Tocht 4 (46 km - heuvelend) loopt in en rond Geraardsbergen, de stad van de 3 M's: de Muur, Manneken-Pis en Mattentaarten.
Afstand
42 km
Startplaats
Ninove
Meer info